SYAA | Birouri UCMR-ADA - SYAA

Birouri UCMR-ADA

Propunere pentru Sediul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania
Functiuni: birouri; Amplasament: Bucuresti, Romania; Beneficiar: Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania –  Asociatia pentru Drepturile de Autor; A teren: 563mp; A cd: 1.785mp; Regim de inaltime: S+P+3E+E4R; Anul: 2009
Tema concursului: Proiectarea sediului UCMR – ADA pe un spatiu situat pe str. Ostasilor, intr-o zona veche si protejata a Bucurestiului.
Contextul general al amplasamentului este dat pe de o parte de strada a carei vitalitate si atmosfera se datoreaza caselor de inceput de secol XX si pe de alta parte de un ansamblu de cladiri situate pe sit aflate in stare de degradate si lipsite de valoare la interior, dar ale caror fatade principale sunt bine conservate si dau personalitate strazii Ostasilor. Fiind imposibil de recuperat si adaptat functiunii solicitate in forma ei actuala, dar considerand ca este totusi necesara salvarea elementelor valoroase, am propus o cale de mijloc intre doua gesturi radicale – demolare si renovare: pastrarea partiala a fatadelor concomitent cu adaptarea unei noii constructii/ functiuni in conturul acestei “haine” vechi.
Imaginea de la strada, compusa din alaturarea celor doua stiluri, capata importanta unui “motto”, sintetizand atat la nivel conceptual cat si practic intreaga esenta a proiectului: arhitectura noua continuand-o si completand-o pe cea veche.