SYAA | Amenajare restaurant SIMBIO Kitchen & Bar
  • SIMBIO_01
  • SIMBIO_02
  • SIMBIO_03
  • SIMBIO_04
  • SIMBIO_05
  • SIMBIO_06
  • SIMBIO_7
  • SIMBIO_8
  • SIMBIO_9
  • SIMBIO_10
  • SIMBIO_11

SIMBIO Kitchen & Bar

Reabilitare si amenajare interioara restaurant

Amplasament: Bucuresti, Romania; Beneficiar: Simbio Kitchen & Bar (Dana Nica si Iulia Younis); Suprafata: 360mp; Anul: 2015

Echipa: arh. Eliza Yokina, arh. Irina Plopeanu, arh. Cosmin Anghelache, arh. Simina Ignat

Antreprenor:  Cella Cosimex

Foto: Catalin Georgescu

 

Simbio este un proiect nascut din colaborarea foarte stransa a echipei SYAA cu beneficiarele Dana Nica si Iulia Younis. Proiectul a inceput in primavara lui 2014 si a trecut prin toate fazele specifice reabilitarii unui imobil de inceput de secol 20. Simbio este un loc unde poti petrece momente agreabile la un brunch, la cina cu prietenii sau pur si simplu lucrand. De aceea, amenajarea trebuia sa fie in primul rand primitoare cu oaspetii. In plus, spatiul avea de indeplinit doua roluri: sa fie perfect functional pentru restaurant, dar sa fie si reprezentativ pentru casa din Negustori 26, care exista aici de un secol.

SIMBIO_V1

A fost emotionant primul contact cu casa: linistita, frumoasa, intunecata, cu lumina verde filtrata de gradina abundenta, cu sobele afumate, oglinzile palide si mobilierul greu. In interiorul ei, spatiile erau deja bine definite: salonul cu luminator, salonul cu soba verde, camera mica, camera mare, scara, demisolul cu boltisoare de caramida… A fost evident de la inceput ca barul va fi la demisol, restaurantul cu show-kitchen la parter si zona de lucru la mansarda. Nu a fost nevoie decat sa acomodam cat mai eficient scenariul functional in spatiile existente, acest lucru presupunand, in unele cazuri, goluri in ziduri, modificari de pereti nestructurali, in general interventii minime.

SIMBIO_V2

Am vrut de la inceput sa pastram si sa aducem in lumina lucrurile valoroase, iar acolo unde era necesar sa venim in completare cu finisaje cat se poate de apropiate de epoca in care a fost construita casa. De aceea, am ales sa lucram cu un antreprenor experimentat in domeniul caselor cu personalitate: Cella Cosimex. In general am folosit materiale si procedee constructive simple, cu exceptia cazurilor de infiltratii in pereti. Vopsitoriile si finisajele peretilor au fost aplicate in ideea in care trebuiau sa rezolve problemele specifice unei reabilitari – umezeala, consolidare, aspect etc. S-au luat si masuri care au intervenit decisiv asupra aspectului casei: renuntarea la streasina nespecifica stilului de arhitectura venetian, modelul cartezian introdus pe fatada, decuparea unei terase exterioare in acoperis.

SIMBIO_V3

Mobilierul, in proportie de aproximativ  90%, a fost proiectat si produs special pentru Simbio, restul obiectelor fiind gasite de beneficiare pe la targuri de vechituri, depozite si internet.

SIMBIO_V4

RESTAURANT SIMBIO_V5

RESTAURANT SIMBIO_V6

RESTAURANT SIMBIO_V7

RESTAURANT SIMBIO_V10