SYAA | Club Bosco Neptun - SYAA

Club Bosco Neptun

Ansamblu rezidential cu apartamente de vacanta in statiunea Neptun

Tip: rezidential; Amplasament: Neptun, Romania; Beneficiar: Editura Univers Enciclopedic SRL; Proiectare: Arhitectura: SYAA, Colaboratori: arh. Stefan Simion, arh. Tudor Antemir; Rezistenta: ElfPro; Instalatii: ing. Florentina Radu, ing. Mirela Neculai, ing. Alexandru Damian; Suprafete: A teren: 1250mp; A cd: 2680mp; Numar de apartamente: 24; Regim de inaltime: P+3E, Stadiu: construit; Anul: 2006

Premii: Premiu Anualei de Arhitectura Bucuresti 2008, sectiunea Arhitectura/ Premiile Arhitext design 2009/ Nominalizare pentru Premiile MIES VAN DER ROHE – Premiile Uniuni Europene pentru Arhitectura 2009/ Nominalizare la sectiunea „arhitectura > 10.000 mp”, Bienala de Arhitectura Bucuresti 2008

Proiectarea s-a bazat pe dorinta de a pastra cat mai multi din copacii maturi  existenti pe teren. Am considerat vegetatia o calitate indispensabila si vitala a terenului. Astfel constructia poate fi considerata una pavilionara, incercand o intrepatrundere intre constructie si mediul inconjurator.  Constructia are forma de ‘U’ in plan cu deschiderea catre zona de acces pe terenul dinspre str. Trandafirilor.

Cladirea este compusa din 3 corpuri, construite printre copaci; accesul este asigurat (atat pe orizontala cat si pe verticala) de un al patrulea corp, constructiv-independent (cursiva). Astfel accesul la apartamente este un parcurs printre copaci si stalpi pe cursivele care se deschid spre o diversitate de vederi asupra incintei. Piscina comuna pentru locatari este situata la etajul 1, orientata spre Sud Est si are vedere printre copaci la intersectie. Cladirea este prezenta in intersectie prin corpul cu piscina anuntata printr-o logie generoasa.

Copacii ofera o umbrire puternica in zilele calde ale verii, astfel au fost posibile si ferestre mai mari pe fatadele insorite. De asemenea fiecare apartamente beneficiaza de o logie umbroasa ce ofera un ambient linistit cu un microclimat  moderat.