SYAA | Birouri Stratulat Albulescu - SYAA

Birouri Stratulat Albulescu

Amenajare interioara spatiu de birouri

Amplasament: Bucuresti, Romania; Beneficiar: Stratulat Albulescu Attorneys at Law; Suprafata: 210mp; Anul: 2016

Echipa: arh. Elena Dragu, arh. Cosmin Anghelache, arh. Irina Plopeanu

Mobila si riflaje: Except Custom Solutions

Sape pardoseli: Grisco Construct

Constructor: Conart Group

Foto: Andrei Margulescu

Am urmarit creerea unui spatiu reprezentativ, elegant, dar fara rigiditatea specifica, in general, unui birou de avocati. Riflajul din lemn natural si liniile curbe aduc o nota de relaxare primitoare, ameliorand paleta restransa de culori (griuri) si materialele reci (sape, beton, metal).

De asemenea, am incercat, prin elementele de design propuse, o desprinderea de contextul si anvelopa cladirii (un spatiu agitat si apasator datorita inaltimii mici, grinzilor mari si unghiurilor atipice): tot ce inseamna existent a fost vopsit in gri inchis, impins intr-un plan secund, dirijand atentia spre liniile verticale ale riflajului de lemn si spre spatiile vitrate mari.

Impresia de spatiu generos, fluid, in contextul unui partiu fragmentat de necesitatile functionale – zona de receptie, zona de asteptare, 3 sali de consiliu, birouri inchise, birouri in sistem open-space – este data de concavitatea generoasa a curbelor si de liniile verticale intrerupte ale riflajului, ce lasa privirea sa scape dincolo de ele.