A aparut cartea “Vise despre case”

08 Iun 2011

2011.06.08_POZA

A aparut cartea scrisa de Eliza Yokina “Vise despre case”. O puteti gasi in librariile Carturesti, Humanitas si CLB, precum si online.

Ne vedem la Street Delivery, sambata 11 iunie de la 11.30, 17.00 si 18.30, sa povestim, sa desenam si sa pliem din hartie case.

Descriere:

Cartea “Vise despre case” pleaca de la premisa ca arhitectura si, in general, lumea construita, ne influenteaza existenta inca din primii ani de viata, iau parte la dezvoltarea noastra. De la varste foarte mici, copiii isi construiesc casute, se joaca in ele, se raporteaza de asemenea la spatiul construit, insa casele nu prea sunt prezente in povestile lor.

Pe langa cartile despre animale, diverse obiecte, personaje celebre sau muzica, ar trebui sa-si faca loc in biblioteca celor mici si o carte despre case.

Credem ca atentia cu care este privit si abordat mediul construit se cultiva de la inceput, din copilarie. Chiar daca “Vise despre case” nu este propriu-zis o carte educativa, ea are puterea, prin creativitate, sa-i provoace pe copii sa priveasca cu alti ochi casele care ii inconjoara si sa-si doreasca sa afle mai multe despre ele.

Albumul contine 18 povesti , care aduc casele in atentia copiilor ca fiind personaje vii. Ilustratiile sunt desene simple de mana, alb negru si sunt insotite de ilustratii 3d de tip pop up.